Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Giorgia Meloni ve İtalya’daki aşırı sağ partilerin yükselişi

İtalya’da seçimlere bir aydan daha az bir süre kala, Silvio Berlusconi, Kuzey Birliği (Lega Nord) partisi lideri Matteo Salvini, Beş Yıldız Hareketi (Movimento 5 Stelle) ve milliyetci İtalya’nın Kardeşleri (Fratelli d’Italia) Partisi’nin başkanı Giorgia Meloni, İtalyan siyaset sahnesine hükmediyorlar.

Aşırı sağcı ve göç karşıtı İtalya’nın Kardeşleri Partisi, “İlk önce İtalyanlar” sloganıyla, AB kısıtlamalarının azaltılmasını ve geleneksel ailenin korunmasını hedefliyor.

Meloni, Salvini’den daha kapalı bir dil kullansa da, yabancılar hakkındaki düşünceleri en az onunki kadar sert: İtalya’da yabancı ebeveynlerden doğan çocuklara vatandaşlık verilmesine karşı olan Meloni, geçen hafta da Macerata’da göçmenleri vuran ve yaralayan aşırı sağcı bir destekçisiyle ilgili verdiği demeçte de kontrolsüz göçün artık kontrol altına alınması için ısrar etti.

41 yaşındaki Meloni’nin siyasete olan ilgisi 15 yaşındayken başladı. Politikaya olan merakı  savaş sonrası İtalya’daki siyasi düzeninin çöküşüyle başladı. O dönemde, İtalya yaygın bir yolsuzluk ve mafya skandalına maruz kalmıştı.

Giorgia Meloni

Meloni, geçen hafta katıldığı bir TV programında meşguliyetlerinden dolayı kızıyla çok az zaman geçirebildiğini anlatırken ağladı. Ancak, eşcinsel evliliğe ve eşcinsel çiftlerin evlat edinme haklarına karşı olan Giorgia Meloni, lezbiyen bir anne tarafından aynı eşcinsel ilişkiler içinde doğmuş olan çocukların haklarını önemsemediği için azarlandı.

İtalya’nın ilk kadın başbakanı olmak istediğini söyleyen Meloni’nin, İtalya’nın Kardeşleri partisinin oylarının yüzde 5 ila 6 arasında olması yüzünden, bu isteğinin gerçekleşmesi uzak bir ihtimal olarak görünüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.