Müslüman Kardeşler Mısır rejimi ile gizli görüşmeler yaptıkları iddiasını yalanladı. Örgüt tarafından yapılan açıklamada “Mısır’daki faşist askeri rejim ile” herhangi bir temas, pazarlık ya da anlaşma söz konusu olmadığını, bu yöndeki haberlerin Mısır halkının dikkatini rejimin “felaketlere yol açan” eylemlerinden uzaklaştırarak yanıltma amaçlı olduğu vurgulandı.
Açıklamada, Müslüman Kardeşler’in hapisteki, yurtiçi ve yurtdışındaki tüm üyelerini birbirine düşürmeye yönelik bu tür çabaların başarısızlığa mahkum olduğu belirtildi. Müslüman Kardeşler’le ilgili tek referans noktasının örgütün hapisteki seçilmiş ve meşru lideri Muhammed Mursi olduğunun altı çizilen metinde, Mısır halkı da “Ocak Devrimi”nin vaatlerini gerçekleştirmek, kaybedilen hakları geri kazanmak ve adalet ve özgülük için birlik olmaya çağrıldı.
Hafta ortasında Amerikan medya kuruluşu Bloomberg, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi’nin mart ayında yapılacak seçimler öncesinde seçmen tabanını genişletmek için Müslüman Kardeşler’le uzlaşma aradığını ve bu amaçla örgütün hapisteki liderleri ile gizli görüşmeler yapıldığını iddia etmişti.
Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.
Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.