Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Soma davasında tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi

Soma davasının 21. duruşmasında ara karar açıklandı. Tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Bir sonraki duruşma 19 Haziran’da görülecek. Savcı tutuklu sanık Ertan Ersoy’un tahliyesine, diğer tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve Soma A.Ş. patronu Alp Gürkan’ın tutuklanmasına yönelik karar verilmesini istemişti.

5’i tutuklu 51 sanıklı Soma davasında sanıkların bilinçli taksir ile cezalandırılması istenirken 2014 yılından itibaren ilk defa şirketin patronu Alp Gürkan hakkında “Yangına sebep olan olaylar sırasında şirket yönetim kurulu başkanı olarak görev yaptığı gerekçesiyle sorumlu olduğu kanaatine varılmıştır” ifadesi kullanıldı. Alp Gürkan için davanın başladığı ilk tarihlerde takipsizlik kararı verilmişti.

13 Mayıs 2014 yılında Soma’daki maden faciasında 301 madenci hayatını kaybetmişti. Dava 2 buçuk yıldan fazladır sürüyor. Davada 5’i tutuklu 8 kişi için “olası kastla adam öldürme” suçundan 301 kez ve 20 ila 25 yıl, “neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama” suçundan ise 162 kez 2 ila 6 yıl arası hapis cezası isteniyor. Tutuksuz yargılanan 43 kişi hakkında ise, “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma” suçundan 2 ila 15 yıl hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

 

 

 

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.