Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğrencileri: “Üniversite bölünürse her şeye sıfırdan başlayacağız”

Haber: Büşra Cebeci ve Defne Sarıöz

İstanbul Üniversitesi öğrencileri ve öğretim üyelerinin, üniversitelerini bölecek olan tasarıya tepkileri sürüyor. Bu tepkilerin en yoğun yaşandığı fakültelerden biri de tasarı kapsamında İstanbul Üniversitesi’nden ayrılacak olan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Fatiş Atındaş ve Tuğhan Utku konuya ilişkin olarak Medyascope.tv’ye konuştu.

Üniversiteleri bölecek olan tasarının komisyondan geçmesinin ardından üniversitelerde bölünmeye karşı öğrencilerin ve öğretim üyelerinin tepkileri devam ediyor.

Bu tasarıyla bölünecek olan ve tepkilerin en yoğun şekilde yaşandığı üniversitelerden biri de İstanbul Üniversitesi.

Tasarı kapsamında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, İstanbul Üniversitesi bünyesinden ayrılarak İbn-i Sina Üniversitesi’ne verilecek. İbni Sina Üniversitesi’nin adı ise, İstanbul Üniversitesi (Cerrahpaşa) olarak değiştirilecek.

Konuya ilişkin Medyascope.tv’ye konuşan Prof. Dr. Fatiş Altındaş, bu bölünmenin tarihsel süreç içinde edilen bilimsel kazanımların heba olmasına yol açacağını belirtirken, bunun geride kalan İstanbul Üniversitesi’nin de zararına olacağını ifade etti.

Konuştuğumuz diğer bir öğretim görevlisi olan Doç. Dr. Tuğhan Utku ise, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin, İstanbul üniversite’nin en büyük bileşeni olduğunu hatırlatarak “okulları ekol yapan geliştirdikleri kültürdür, ortak akıldır” dedi ve öğrencilerin bölünmeye dair rahatsızlıklarını dile getirdi.

Utku, öğrencilerin Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp fakültesi olduğu için geldiklerini, bu bölünme olduğu takdirde geleneksiz bir kurumda, hiçbir bilimsel sıralamada yeri olmayan bir üniversitede sıfırdan başlayacaklarından dolayı da bu bölünmeye karşı çıktıklarını aktardı.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.