Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İki büyük ilaç şirketi Alzheimer tedavisi için ileri aşama deneylerini durdurma kararı aldı

Wall Street Journal’ın haberine göre, AstraZenaca ve Eli Lilly ilaç şirketleri uzun süredir ortaklaşa devam ettikleri Alzheimer hastalığının tedavisi için gerçekleştirdikleri testlerin ileri aşamalarını iptal etme kararı aldılar. Karar, hastalığın tedavisi arayışında önemli bir darbe olarak görülüyor.

Şirketler tarafından yapılan açıklamada kararın bağımsız bir komite tarafından yapılan inceleme sonucunda lanabecestat adlı deney ilacının istenen sonuca ulaşamaması sonucu alındığı ifade edildi. Ancak iki şirket erken aşama testlerine ayrı ayrı ve farklı deney ilaçlarıyla devam edeceklerini de açıkladılar.

Alzheimer dünyada on milyonlarca insanın yaşadığı bir hastalık. Bilim insanları Alzheimer’e neyin sebep olduğunu bulamıyor. Daha önce Pfizer şirketi de Ocak ayında Parkinson ve Alzheimer hastalığı için testlerini durduracağını belirtmişti. Lily ilaç şirketi 30 yıldan fazla süredir Alzheimer hastalığına ilaç üretmek için testler gerçekleştiriyor. Eğer şirket ilacı bulursa bundan çok kâr elde edecek. Lily bundan sonra da testlerine devam edeceğini belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.