İngiltere’de 4 ay içinde ikinci kez bir çift, sinir gazı ile zehirlendi; Rusya yine zanlı

İngiltere’de dört ay içinde ikinci bir sinir gazı ile zehirlenme vakası meydana geldi. Ülkenin güneydoğusundaki Wiltshire bölgesindeki Amesbury kasabasında yaşayan bir çift, tıpkı eski Rus casus Sergey Skripal ve kızı Yulia Skripal gibi, bilinçlerini kaybetmiş halde bulundu. Polis çiftin Skripaller’e suikast girişiminde kullanılan Noviçok sinir gazıyla zehirlendiğini açıkladı. Güvenlik Bakanı Ben Wallace, bu olayda da Rusya’nın sorumluluğuna işaret ederek, Rus yetkililerden bilgi paylaşarak, İngiltere’nin vatandaşlarının güvenliğini sağlamam çabalarına destek vermesini istedi.
zehirleen çift

Adları Charlie Rowley ve Dawn Sturgess olarak açıklanan çift yoğun bakımda tedavi görüyor. Çiftin yaşadığı Amesbury kasabası Skripaller’in zehirlendiği Salisbury’e birkaç kilometre uzakta.

Sergey Skripal ve kızı Yulia Skripal’in 4 Mart’ta Salisbury’de Noviçok gazı ile saldırıya uğramış, olay büyük bir diplomatik krize yol açmıştı. İngiltere Başbakanı Theresa May, Skripallere yönelik suikast girişiminden Moskova’yı sorumlu tutarken Kremlin iddiayı reddediyor.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.