Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Soma davasında karar açıklandı

301 madencinin hayatını kaybettiği Soma davasında karar açıklandı. Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan’a 15 yıl hapis cezası verildi.

Can Gürkan dışında şirketin genel müdürü Ramazan Doğru’ya 22 yıl 6 ay, işletme müdürü Akın Çelik’e 18 yıl 6 ay, işletme müdür yardımcısı İsmail Adalı’ya 22 yıl 6 ay, maden mühendisi Ertan Ersoy’a 18 yıl 9 ay  hapis cezası verildi. Ayrıca tüm tutuklulukların tutukluluğuna da devam edilecek.

Davayı CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, HDP İstanbul milletvekilleri Ahmet Şık, Erkan Baş ve Oya Ersoy, HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, HDP Hatay Milletvekili Barış Atay ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da takip etti.

Kararı okunurken avukatlar mahkemeyi protesto ederek ailelerin yanına geçti. Kararları beğenmeyen madenci aileleri de kararı alkışla protesto etti. Pazartesi günü açıklanması beklenen karar, bugüne ertelenmişti. Ertelenmeye tepki gösteren aileler, Akhisar Mahkemesi’nin önünde iki günlük adalet nöbeti tuttu.

Screen Shot 2018-07-11 at 11.52.18 Screen Shot 2018-07-11 at 11.52.33

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.