Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mağaradan kurtarılan Taylandlı futbolcu çocuklar ilk kez basının karşısına çıktı

Tayland’da 17 gün boyunca bir mağarada mahsur kaldıktan sonra kurtarılan 12 futbolcu çocuk ve antrenörleri, hastaneden taburcu olduktan sonra bir basın toplantısıyla yaşadıklarını anlattılar.

Kurtarıldıktan sonra ilk kez basının karşısına çıkan 12 çocuk ve antrenörleri Ekkapol Chanthawong basın mensuplarının, toplantıdan önce psikologların onayından geçen sorularını yanıtladı. Çocuklardan biri mağaradan yüzerek kurtulmayı birkaç defa denediklerini ancak başarılı olamadıklarını, mağaradaki sarkıtlardan damlayan suları içtiklerini ve 10 günün ardından mağarada birilerini gördükten sonra kurtarılma ümitlerinin arttığını söyledi.

Antrenör Chanthawong ise, mağaradan kurtulmak için çeşitli denemeler yaptıklarını ancak başarılı olamadıklarını söyledi. Chanthawong, mağarada bulundukları süre boyunca sürekli olarak çocukları sakin tutmaya çalıştığını ifade etti. Chanthawong çocukların çok iyi olmasa da yüzebildiklerini belirterek aksi yöndeki iddiaları yalanladı.

Çocuklardan bazıları mağaraya tekrar girebileceğini söylerken bazıları aksi yönde görüş belirtti. Çocuklardan biri mağaraya girdiği için annesinin kendisini azarlamasından korktuğu söyledi, bir başka futbolcu çocuk ise ödevlerini yapamamaktan korktuğunu dile getirdi.

Toplantıya doktorlar, psikiyatristler ve sosyal hizmet uzmanlarının yanısıra, mahsur kalanları kurtaran ekipteki dalgıçlardan Jason Mallinson da katıldı. “Daha önce bu kadaar riskli ve tehlikeli bir operasyona katılmadığını söyleyen Mallinson; “kendi hayatımdan ziyade kurtarmayı amaçladığım kişilerin hayatından endişe ettim” dedi.

Yaşları 11 ve 16 arasında değişen futbolcu çocuklar ve 25 yaşındaki antrenörlerinin mahsur kaldıkları yer, kaybolmalarından 9 sonra tespit edilebilmiş ve mahsur kalanlar iki günlük bir operasyonun sonunda 10 Temmuz’da kurtarılmışlardı. Hastaneye sevk edilen çocuklardan o günden bu yana tedbir amaçlı gözetim altında tutuluyorlardı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.