Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumartesi Anneleri’nin 700. hafta buluşmasına polis müdahalesi

Cumartesi Anneleri (insanları) kayıpların akıbetini sormak ve kaybedenlerin yargılanması için 699 haftadır Galatasaray Meydanı’nda her cumartesi toplanıyor. 27 Mayıs 1995’ten beri süren oturma eylemlerinin 700.’sü vesilesiyle bir süredir “Beni Bul Anne” sloganıyla kampanya yürütülüyordu ve Galatasaray Meydanı’nda toplanma çağrısı yapılıyordu.

İstanbul Beyoğlu Kaymakamlığı, Cumartesi Anneleri 700. hafta oturumunu yasakladığını bildirdi. Cumartesi Anneleri bu yasaklamayı Twitter hesaplarından duyurdu ve yasağa rağmen bu hafta da oturma eylemi yapacaklarını belirtti.

Galatasaray Meydanı’nda bulunan kayıp yakınlarının bir kısmı zor kullanılarak göz altına alındı. Cumartesi insanlarının eylem alanına ulaşması polis tarafından engellendi. Engellemelere rağmen meydanda toplananlara ikinci kez polis müdahalesi oldu ve gözaltılar yaşandı. Gözaltına alınanların isimlerinin İnsan Hakları Derneği (İHD) tarafından açıklanacağı belirtildi. Gözaltına alınan kişilerin Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenildi.

1995 yılında gözaltına alındıktan sonra kaybedilen Fehmi Tosun’un kızı Besna Tosun da Twitter hesabından gözaltına alındıklarını duyurdu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile konuşan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu oturma eyleminin bizzat İçişleri Bakanı’nın talimatıyla engellediğini belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.