Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD destekli SDG, IŞİD’e karşı Suriye topraklarındaki ‘son büyük operasyon’u başlattı

ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri (SDG), IŞİD’in Suriye’nin doğusundaki son kalesine bir saldırı gerçekleştirdi. ABD ve SDG, bu saldırıyla beraber IŞİD’e karşı dört yıldır yürütülen savaşın sonuna gelindiğini düşünüyor.

Pazartesi gecesi başlayan saldırıda SDG güçleri karadan Hacin kasabasına doğru ilerlerken, ABD de operasyona havadan destek verdi.  Hacin, el Şaafa ve Susa ile birlikte IŞİD militanlarının Deyr ez Zor’da elde tuttuğu üç kasabadan biri durumunda.

IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi dahil lider konumunda birçok IŞİD’linin bölgede olduğundan şüphe ediliyor. ABD destekli SDG’nin bölgeyi Suriye rejimine terk etmemek ve IŞİD’in yeniden toparlanmasını önlemek için bölgede hakimiyet sağlayacağı açıklandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.