Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Varlık Fonu’nun yönetim kurulu tamamen değişti: Cumhurbaşkanı Erdoğan Yönetim Kurulu Başkanı oldu

Türkiye Varlık Fonu Yönetimi A.Ş’nin yönetim kurulu tamamen değişti. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yönetim Kurulu Başkanı olurken, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak başkan vekilliğine getirildi. Varlık Fonu Genel Müdürü ise Zafer Sönmez oldu. Yönetim Kurulu üyeliklerine Selim Arda Ermut, Hüseyin Aydın, Rifat Hisarcıklıoğlu, Erişah Arıcan, Fuat Tosyalı ve Zafer Sönmez atandı.

Varlık Fonu Yönetim Kurulu daha önce, Himmet Karadağ (Başkan), Yiğit Bulut, Kerim Alkin ve Oral Erdoğan’dan oluşuyordu.

Türkiye Varlık Fonu A.Ş. 26 Ağustos 2016’da, Kamu İştirakleri olan Ziraat Bankası, BOTAŞ, TPAO, TÜRKSAT, ETİ Maden ve Çaykur bünyesine aktarılarak, Başbakanlığa bağlı olarak kurulmuştu.  6 Şubat 2017’de THY ve Halkbank da fona devredilmişti.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.