Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye Varlık Fonu’na bugün eklenen şirketler: THY ve Halkbank

Türkiye Varlık Fonu çatışı altına alınan şirketlere bu sabah yenileri eklendi. Türk Hava Yolları (THY) ve Halkbank Fon’un yeni şirketleri oldu.

Türkiye Varlık Fonu altında toplanan şirketlere her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Önce Milli Piyango, şans oyunları ve at yarışlarınının devredildiği Varlık Fonu’na geçtiğimiz haftasonu başka önemli kamu kuruluşları da aktarıldı. Başta Ziraat Bankası olmak üzere, Borsa İstanbul gibi kuruluşlar Varlık Fonu’na devredildi. Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü de Fon’a aktarılan diğer şirketler oldu. Ayrıca üç aylığına da Savunma Sanayi’nin üç milyar liralık kaynağı Fon’un kullanımına açıldı.

Bugün sabah açıklanan yeni karara göre, THY ve Halkbank’ta Başbakanlık Özelleştirme İdaresi’nin sahip olduğu payların özelleştirme kapsam ve programından çıkartılarak Türkiye Varlık Fonu’na devredileceği açıklandı.  Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın Kamuoyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yer alan açıklamasında, THY’nin yüzde 49.12, Halkbank’ın yüzde 51.11 hissesinin özelleştirme kapsam ve programından çıkartılarak Türkiye Varlık Fonu’na devrine karar verildiği belirtildi.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.