Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Brunson’ın avukatı: Ev hapsinin kaldırılması için yarın AYM’ye başvuracağız

İzmir’de ev hapsinde bulunan Amerikalı rahip Andrew Brunson’ın avukatı İsmail Cem Halavurt, ev hapsinin kaldırılması için yarın Anayasa Mahkemesi’ne başvuracaklarını açıkladı.

Bir sonraki duruşması 12 Ekim’de görülecek olan evanjelist rahip Brunson, FETÖ ve PKK ile bağlantılı olmakla suçlanarak tutuklanmıştı. Temmuz ayında Brunson’ın ev hapsine karar verilmişti. Hakkındaki suçlamaları reddeden Brunson’ın serbest bırakılması için Washington’dan çağrı yapılmıştı.

Avukat Halavurt, Anayasa Mahkemesi’nin 12 Ekim’den önce bir karar vermesini beklemediklerini fakat duruşmadan önce başvurularını tamamlamak istediklerini söyledi.

20 yıldır Türkiye’de yaşayan Rahip Brunson, 21 aydır tutuklu.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.