Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İskoçya’da 60 yıllık bir şişe viski müzayedede 1.1 milyon dolara satıldı

İskoçya’nın Edinburgh kentindeki Bonhams Müzayede Evi’nde açık artırmaya çıkarılan, 60 yıl önce şişelenmiş 750 mililitrelik Macallan Valerio Adami 1926 marka tek malt viski, 1. 1 milyon dolara satılarak rekor kırdı.

New York Times gazetesinde yer alan habere göre içkiyi, müzayedeye telefon ile katılan ve adının açıklanmasını istemeyen Asyalı bir müşteri satın aldı. Bonhams Müzayede Evi’nde çalışan bir uzman, rekor fiyata satılan içkiyi “bugüne kadar üretilmiş en nadir ve en çok istenen şişelerden biri” olarak tanımladı.

Şişe, tartan kaplı bir vitrinin üzerine oturtulmuş özel tasarımlı kutusuyla birlikte satıldı. Macallan tarafından İskoçya’nın Speyside bölgesinde, 1926 hasadından üretilmiş ve 1958 yılında Peter Blake Şişeleme şirketi tarafından sadece 12 adet şişelenmiş olan tek malt viskinin etiketleri, İtalyan ressam Valerio Adami tarafından tasarlanmış.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.