Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Washington Post: Türkiye, Kaşıkçı’nın Başkonsoloslukta öldürüldüğü iddiasını destekleyen ses ve video kayıtlarına sahip olduğunu ABD’ye bildirdi

Kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın da yazarı olduğu Washington Post gazetesinin haberine göre Türk yetkililer, Kaşıkçı’nın Başkonsolosluk binasında işkence edilip öldürüldüğü iddiasını destekleyen ses ve video kayıtlarına sahip olduklarını Washington’a bildirdi.
Shane Harris, Souad Mekhennet, John Hudson ve Anne Gearan imzalı habere göre kayıtlar bir Suudi güvenlik ekibinin, evlilik belgeleri için binaya gelen Kaşıkçı’ya işkence edip öldürdüğünü, ardından cesetini parçalara ayırdığını gösteriyor.
Kayıtlardan haberdar olan ancak adını açıklamayan bir kişi “Ses kaydı, Kaşıkçı binaya girdikten sonra neler yaşandığını gözler önüne seriyor” diyor. Bir diğer adını açıklamayan kaynak da “Kayıtta, Kaşıkçı’nın ve Arapça konuşan başka adamların sesini duyuyorsunuz. Nasıl sorgulandığını, dövüldüğünü, işkenceye uğradığını ve öldürüldüğünü duyuyorsunuz” diye konuşuyor.
Haberde, “Bu tür kanıtların mevcudiyeti, Türk yetkililerin Suudi Arabistan’ı Kaşıkçı’yı öldürmekle itham etmekte neden acele ettiklerini gösteriyor. Ancak Türk yetkililer, bu kayıtların paylaşılmasının, kendi topraklarındaki yabancı temsilciliklerde yaşananları gizlice kaydettiklerini göstermesine yol açmasından çekiniyorlar” deniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.