Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suudi Arabistan Başsavcılığı: “Kaşıkçı, Başkonsolosluk’ta çıkan kavga sonucu öldü, 18 Suudi vatandaşı tutuklandı”

Suudi Arabistan Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, İstanbul’daki Başkonsolosluk’ta, gazeteci Cemal Kaşıkçı ile kendisiyle görüşen kişiler arasında kavga çıktığı, bunun sonucunda Kaşıkçı’nın hayatını kaybettiği; faillerin olayı gizlemeye çalıştıkları ve yapılan soruşturma sonucu 18 Suudi vatandaşının tutuklandığı belirtildi.

Ayrıca Suudi medyasında iki üst düzey yetkilinin görevden alındığı haberleri çıktı. Bunlardan biri Veliaht Prens Muhammed bin Salman’ın danışmanlarından, Suudi Kraliyet Mahkemesi’nin önde gelen isimlerinden Saud el Kahtani. Diğeriyse İstihbarat Başkan Yardımcısı General Ahmed el Assiri. New York Times, el Assiri’nin Kaşıkçı cinayetinde Suud rejimi tarafından “günah keçisi” olarak kullanılacağına dair haber yapmıştı.

General Ahmed el Assiri

Öte yandan Kral Salman, Suudi Arabistan istihbarat teşkilatının yeniden yapılandırılması için talimat verdi.

Trump memnun

Suudi Arabistan’ın resmi açıklamasından kısa bir süre sonra Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Kaşıkçı’nın ölüm haberinden derin üzüntü duyulduğu, öte yandan soruşturmadaki gelişmelerin takip edildiği vurgulandı.

Buna karşılık ABD Başkanı Donald Trump, konuyla ilgili daha ayrıntılı konuşmak için erken olduğunu belirtmekle birlikte açıklamadan memnuniyetini, “Henüz gözden geçirmeyi veya incelemeyi tamamlamadık. Ama bunun önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Suudi Arabistan büyük bir müttefik, yaşananlar kabul edilemez” diye dile getirdi.
Trump’ın bu sözleri “gerçekleri örtbas etme girişimine yardımcı olma çabası” şeklinde yorumlandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.