Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili son gelişmeler (22 Ekim)

2 Ekim tarihinde girdiği Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’ndan bir daha çıkamayan ve öldürüldüğü geçen cuma günü Suudi yönetimi tarafından da resmen kabul edilen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti soruşturması kapsamında bugün, başkonsoloslukta çalışan beş Türk vatandaşı ifade verdi. Çağlayan Adliyesi’nde basın mensuplarına da konuşan görevliler, cinayetin gerçekleştiği gün mesailerinden olağan saatlerinde çıktıklarını ve o gün olağandışı bir durumla karşılaşmadıklarını ifade etti.

Öte yandan; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemal Kaşıkçı olayını kabine toplantısında görüşeceklerini söyledi. Erdoğan dün, İstanbul’da katıldığı bir açılış töreninde yaptığı açıklamada da, partisinin TBMM’de salı günü yapılacak grup toplantısında Kaşıkçı cinayetiyle ilgili açıklamalar yapacağını söylemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, Kaşıkçı cinayetiyle ilgili olarak ABD Başkanı Donald Trump’la da bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Diğer taraftan, Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdülaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Salman, Kaşıkçı’nın öldürülmesi sebebiyle, Kaşıkçı’nın ailesine taziye mesajlarını iletti. Ülkenin resmi haber ajansı SPA, Kaşıkçı’nın oğlu Salah Kaşıkçı’nın mesaja karşılık teşekkür ettiğini yazdı.

Cinayetle ilgili basına yansıyan yeni iddialar

Cinayetle ilgili olarak hem Türk basınında hem de yabancı basında yeni iddialar ortaya atılmaya devam ediyor. Yeni Şafak gazetesi; Kaşıkçı’yı ülkesine dönmeye ikna etmek için kurulan ekipte adı geçen Suudi görevli Maher Mutreb’in, gazetecinin öldürüldüğü gün, Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Salman’ı dört kez aradığını yazdı. Gazete, haberini ismi açıklanmayan kaynaklara dayandırdı.

Öte yandan CNN International, 15 kişilik ikna ekibinde yer alan ve isminin Mustafa Madani olduğu öne sürülen kişinin, Kaşıkçı’nın elbiselerini giyip, gözlüğü ve saatini takarak İstanbul Başkonsolosluğu’ndan çıktığı esnadaki görüntülerini yayınladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.