Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Dışişleri Bakanlığı NBC’nin haberini yalanladı: “Gülen’in iadesi ve Kaşıkçı cinayeti arasında bir bağlantı görmüyoruz”

Amerikan NBC televizyonunun “Beyaz Saray’ın, Cemal Kaşıkçı cinayeti nedeniyle Suudi Arabistan üzerinde baskı kuran Türkiye’yi yatıştırmak için, Fethullah Gülen’i ABD’den sınır dışı etmeyi planladığı” yolundaki haberi,  ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yalanlandı.

NBC’de dün akşam saatlerinde yayınlanan haberde; ekim ayında Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti nedeniyle gerilen Suudi-Türk ilişkilerinde Türk tarafını yatıştırmak amacıyla, ABD yönetimi tarafından Fethullah Gülen’in sınır dışı edilmesi yönünde hukuki imkanların araştırılması için ilgili birimlere talimat verildiği iddia edilmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Gülen’in iadesi ve Cemal Kaşıkçı cinayetinin birbirinden ayrı konular olduğunu vurgulayarak, Türk tarafının Gülen’in iadesi ile ilgili sunduğu belgeleri incelemeye devam ettiklerini belirtti.

NBC’nin görüştüğü ve ismi açıklanmayan Türk yetkililer de Nauert ile aynı doğrultuda konuşmuş ve Gülen’in iadesi ile Kaşıkçı cinayetinin birbiriyle bağlantılı konular olmadığını ifade etmişlerdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.