Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Johannes Vermeer’in bütün eserleri artırılmış gerçeklik sayesinde tek bir uygulamada sanatseverlerle buluşuyor

İnci Küpeli Kız eseri ile tanınan Hollandalı ressam Johannes Vermeer’in 7 farklı ülkede, 18 müzede sergilenen eserleri Google Arts&Culture ile Lahey’de bulunan Maurithuis Müzesi işbirliğinde artırılmış gerçeklik kullanılarak oluşturulmuş sanal ortamda gezilebilecek.

Google Arts & Culture ve Mauritshuis, Johannes Vermeer’in resimlerinin Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki 17 kültürel ortakla birlikte gerçekleştirdiği ilk uluslararası online retrospektifi olan Meet Vermeer‘i başlattı. 1632 yılında Hollanda’da doğan ve 1675 yılında yaşamını yitirdiği bilinen sanatçı, döneminin günlük yaşamını resmettiği eserleri ile tanınıyor.

Resimlerinde kullandığı renkler ve ışık teknikleriyle bilinen Vermeer ölümünün ardından iki yüzyıl boyunca unutulsa da, 1866 yılında sanat eleştirmeni Thoré Bürger tarafından tekrar keşfedildi. Bürger, Vermeer’in 66 eseri hakkında bir makale yayınladı (bugün bu eserlerden 35 tanesinin onun olduğu kabul edilmektedir) O günden itibaren Vermeer’in ünü büyüdü ve Hollanda Altın Çağı’nın en önemli ressamlarından biri kabul edilmeye başlandı. (Kaynak: wikipedia)

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.