Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Strasbourg saldırganı Chekatt, IŞİD’e bağlılık yemini etmiş

11 Aralık günü Fransa’nın Strasbourg kentindeki Noel Pazarı’na düzenlenen saldırıda 5 kişinin ölümüne, 11 kişinin yaralanmasına yol açan Cherif Chekatt’in IŞİD’e bağlılık yemini ettiği ortaya çıktı.

Saldırıdan kısa süre sonra IŞİD sorumluluğu üstlenmiş ancak İçişleri Bakanı Christophe Castaner, bunun inandırıcı olmadığını, örgütün dünyanın dört bir yanında yaşanan terör saldırılarını üstlenerek propaganda yapmak istediğini söylemişti.

Fakat haftalık Marianne dergisi çatışmada öldürülen Chekatt’in üzerinde bulunan bir USB bellekte kendisinin IŞİD’e biat ettiğini gösteren bir video olduğunu yazdı. Ardından Fransız Haber Ajansı (AFP) güvenilir adli kaynaklara bu haberi doğrulattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.