Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hopa ve Kemalpaşa’da sol ittifak CHP adaylarını destekliyor

Artvin’in Hopa ve Kemalpaşa ilçelerinde CHP’nin belediye başkan adaylarının kesinleşmesi ile sol, CHP’nin adayları etrafında birleşti. Hopa ve Kemalpaşa’da sol ittifak CHP adaylarını destekliyor.

Hopa’da, 8 belediye başkan aday adayı arasından Taner Ekmekçi’nin CHP Genel Merkezi tarafından aday gösterilmesinin ardından yerel seçimlerde sol ittifak tartışmaları hız kazanmıştı. Hopa yerelinde CHP, ÖDP, HDP ve Halkevleri arasında yapılan ittifak görüşmeleri olumlu sonuçlandı. Daha önce seçimlere ayrı ayrı adaylarla giren HDP ve ÖDP-Halkevleri, CHP’nin  adayı Taner Ekmekçi’yi destekleme kararı aldı. Yapılan görüşmeler neticesinde taraflar arasında “Çağdaş, aydınlık bir Hopa; halkçı demokratik bir yerel yönetim için” CHP İlçe Başkanı Adnan İskender ve Başkan Adayı Taner Ekmekçi tarafından sol ittifakın taahütnamesi imzalandı. Bu taahhütnamede, Ekmekçi’nin seçilmesi  durumunda sol ittifakın yerel yönetimlerde nasıl bir program izleyeceğinin başlıkları ve içeriği açıklandı.

Hopa’da sol ittifakın kurulmasının ardından CHP seçim bürosunun açılışı CHP’lilerin, sol kurum temsilcilerinin ve halkın katılımıyla yapıldı. CHP İlçe Başkanlığı’ndan Hopa meydanına yapılan yürüyüşle birlikte sol ittifak kamuoyuna açıklanarak, seçim startı verildi.

Kemalpaşa’da da sol, CHP adayını destekliyor

Hopa’da yaşanan ittifak, yeni ilçe olan Kemalpaşa’da da gerçekleşti. 2014 yerel seçimlerinde CHP’nin karşısında ayrı adayla seçime giren ÖDP ve Halkevleri bu kez CHP adayı ve mevcut Belediye Başkanı olan Ergül Akçiçek’i destekleme kararı aldı. 2014’te ÖDP-Halkevleri’nin aday çıkarmasına rağmen seçimleri az bir farkla (80 oy) kazanan CHP’li Akçiçek, görüşmeler sonucunda ÖDP ve Halkevleri’nin desteğiyle seçimlere giriyor. Kemalpaşa’da ÖDP-Halkevleri’nin adayı Şenol Çelik 2014’te 233 oy alırken, AKP’nin adayı Birol Vanizor 1448 oy almıştı.

2014 yerel seçimlerinde Hopa’da ne olmuştu?

2014 yerel seçimlerinde CHP tek başına hareket ederek, bir önceki belediye başkanı olan Turan Kasımoğlu’nu aday göstermiş ve 4523 oy alarak yüzde 40,15 oy oranında kalmıştı. ÖDP ve Halkevleri’nin ortak adayı Enver Korzay ise 836 oy alarak yüzde 7.42 oranına ulaşmıştı. 2004-2009 döneminde ÖDP’den belediye başkanlığı yapan Yılmaz Topaloğlu ise HDP’den aday olarak 624 oy almış ve yüzde 5.54 oranında kalmıştı. Sol adayların bölünmesinden yararlanan AKP, 4546 oy alarak 23 oy farkla belediye başkanlığını kazanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.