Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AB’den çıkışa 60 gün kala İngiltere’de son durum: Elçin Poyrazlar ile söyleşi

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılık yolculuğunda çıkışa iki ay kaldı. Fakat hâlâ Brexit için öngörülen tarihte, yani 29 Mart’ta bu ayrılık gerçekleşecek mi, gerçekleşmeyecek mi, gerçekleşecekse hangi koşullarda gerçekleşecek netlik kazanmadı. Theresa May liderliğindeki Muhafazakâr Parti hükümeti AB ile ayrılığın koşullarını belirleyen bir çıkış anlaşması konusunda uzlaşmış, ancak parlamentoya kabul ettirememişti. Ama dün (29 Ocak) parlamento reddettiği bu anlaşmaya, iki değişiklik önergesi ile birlikte yeşil ışık yakmış oldu. Söz konusu önergelerden biri İngiltere’nin 29 Mart’ta anlaşma olmadan ayrılmamasını, ikincisi ise May’in Kuzey İrlanda sınır sorununa çözüm bulacak şekilde anlaşmayı AB ile yeniden müzakere etmesini öngörüyor. Peki şimdi ne olacak? Bu değişiklikler Brexit konusundaki belirsizlikleri aşmaya yetecek mi? İngiltere’de yaşayan gazeteci ve yazar Elçin Poyrazlar güncel durumu ve senaryoları değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.