Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kartal’da çöken bina ile ilgili yayın yasağı getirildi

Kartal Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak üzerindeki 8 katlı, 12 daireli ve zemin katında konfeksiyon atölyesi bulunan bina saat 16.00 sıralarında çöktü.

Olay yerine gelen İstanbul Valisi Ali Yerlikaya çöken binada incelemelerde bulundu. Yerlikaya daha sonra yaptığı açıklamada “Adrese dayalı nüfus sisteminde buranın zemin artı 7 kat 14 daireli olduğu, 43 vatandaşın kayıtlı olduğunu biliyoruz. Aynı şeklide Kartal Belediye Başkanı ve İmar Şube Müdürüyle görüştüm. Buranın 1992 yılında 5 katlı ruhsat olduğunu, daha sonra 3 kat kaçak yapıldığını ve iskansız olduğunu söylediler. Üzücü olan bu” dedi.

Çöken binanın enkazında kaç kişinin olduğu bilinmiyor. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekipleri ve sivil kurtarma ekipleri sevk edildi. Enkazda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Enkazdan çıkarılan yaralılar ambulansla hastaneye sevk edildi.

RTÜK çöken bina ile ilgili olarak 18.15 itibarıyla İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yayın yasağı getirildiğini duyurdu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.