Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Temel Karamollaoğlu: “Sülün Osman temalı reklam filmimizi baskıyla yayından kaldırttılar”

Saadet Partisi’nin (SP), bir dönem İstanbul’da ün salmış bir dolandırıcı olan “Sülün Osman” temalı ve sinema salonlarında gösterilen reklam filminin baskılar neticesinde gösterimden kaldırıldığı iddia edildi.

Bugün Ankara’da basın mensuplarının davet edildiği kahvaltılı basın toplantısında konuşan SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, konuyla ilgili olarak yöneltilen bir soru üzerine şu cevabı verdi: “Hükümet Sülün Osman’dan niye bu kadar çekindi anlamadım. Baskı kurdular, reklam ajanslarına Sülün Osman’ı kaldırttılar. O kadar sade, o kadar basitti ki, kimseye parti olarak atıfta bulunmuyordu!”

Karamollaoğlu Twitter hesabından da konuyla ilgili “Filmdi, gerçek oldu! Organize bir şekilde yapılan baskılar sonucunda ‘Sülün Osman’ reklamımız yayından kaldırıldı. Takdir, milletimizindir!” paylaşımını yaptı.

Milli Gazete’ye açıklamalarda bulunan SP Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Yazıcı ise şunları söyledi: “Dün itibariyle ilgili firmalar iktidar tarafından aranıp baskı yapılarak bu reklam filmini gösterimden kaldırılmıştır. Bu Türkiye’deki siyasi atmosfer açısından tehlikeli bir davranıştır. Siyaset yapanlar açısından doğru bulmuyoruz, etik bir davranış değildir. Bizim bunun gibi birçok çalışmamız olacak. 31 Mart seçimlerinde Saadet Partisi’nin tüm halkla buluşması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz, göstermeye de devam edeceğiz. Kampanyamız Türkiye’nin bütün kesimleri tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. AK Parti’nin memnuniyetsizleri, özellikle Saadet Partisi’ni bu dönemde benimsemiştir ve 31 Mart seçimlerinde bu kesim Saadet Partisi’ni destekleyecektir.”

SP’nin söz konusu reklam filmi, geçtiğimiz günlerde gösterime giren ve bir dolandırıcı çetesinin maceralarını anlatan “Organize İşler-2: Sazan Sarmalı” filminden önceki reklam kuşağında gösterilmeye başlanmıştı.

Gerçek bir hikayeden esinlenerek hazırlanan reklam filminde, “Sülün Osman” lakaplı dolandırıcının, İstanbul’da Galata Kulesi, Taksim Meydanı, Boğaz Köprüsü gibi yerleri vatandaşlara satarak onları dolandırdığı anlatılıyordu. Reklamda ayrıca, bugünkü köprü geçiş ücretlerine atıf yapılarak, “Galata Köprüsü’ne adım atan herkesten geçiş ücreti aldı. Tabii o zamanlar köprüden geçmeyenler para ödemek zorunda değildi. Sülün Osman mesleğinde ilk değildi, sonuncu da olmadı” deniliyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.