Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kartal’da çöken binada hayatını kaybedenlerin sayısı 11’e yükseldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çöken binada ölen sayısının 11 olduğunu açıkladı. Enkazda kurtarma çalışmaları sürüyor.

Soylu, çalışmalarda dördüncü kat aşamasında olduklarını, enkazın altındaki vatandaşlara ulaşma çabalarının sürdüğünü de anlattı. 10’dan fazla kişinin tedavisi de devam ediyor.

İstanbul Kartal Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak üzerindeki 8 katlı ve zemin katında konfeksiyon atölyesi bulunan bina 6 Şubat’ta çöktü.

Mahallede yaşayanlar binanın 1979 yılında inşa edildiğini anlattı. Kartal Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre binaya 1992’de, 6 kat için ruhsat verildi. Belediye açıklamasında binaya daha sonra iki kat kaçak olarak eklendi, ayrıca risk yapı tespiti – başvurusu dahil – hiç yapılmadı. Çevre binalara yönelik risk de sürüyor.

Görgü tanıkları, son günlerde binanın sallandığını söyledi.

Yeni Şafak gazetesinin haberine göre, binanın kolonları zemin kattaki dükkanları birleştirmek için kesildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.