Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Macaristan Başbakanı Orban’dan nüfus arttırma hamlesi: Dört çocuklu ailelere vergi muafiyeti

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, ulusa sesleniş konuşmasında dört ya da daha fazla çocuğu olanların gelir vergisinden muaf tutulacağını açıkladı.

BBC’nin haberine göre, sağ nasyonalist Orban, bunun Macaristan’ın geleceğinin göçlere bağlı olmaksızın savunulmasının bir yolu olduğu görüşünde. Orban özellikle, Müslümanların Macaristan’a göç etmesinden rahatsızlık duyuyor.  

Macaristan’da nüfus her yıl 32 bin azalıyor ve ülkenin ortalama kişi başı çocuk sayısı oranı (1.45). Bu oran, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin ortalamasından (1.58) daha az. Hükümet bu nedenle genç çiftlere faizsiz 1 milyon forint (yaklaşık 20 bin TL) değerinde krediden yararlanma imkanı, 3 çocuk olunca alınan kredinin iptali gibi olanaklar sağlıyor. 

Öte yandan haberde, Orban’ın ulusa seslenişi sırasında yaklaşık 2 bin kişilik kalabalığın hükümet politikalarını protesto etmek için Başbakanlık binasının önünde toplandığı ve eylemcilerin Tuna Nehri üzerindeki ana köprülerden birini trafiğe kapattığı belirtildi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.