Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Buldan: “Seçimden sonra AKP-MHP ittifakının ajandası zam yağmurları olacak”

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Buldan konuşmasına Hakkâri Milletvekili Leyla Güven’in 100 günü geçen açlık greviyle başladı:

“Leyla, Hewlêr’de Nasır Yağız ile, Galler’de İmam Şiş ile, Kanada’da Yusuf İba ile, Strasburg’da Gülistan ile, Kandıra’da Selma, Sebahat ve cezaevlerinde 300’ün üstünde can ile bir oldu. Açlık grevleri ülkeyi karanlığa teslim etmemek için sürdürülen tarihi bir direniştir.”

HDP’li vekillerin yürüyüşünün engellenmesi ve Ankara’da genç bir kadının polis tarafından taciz edilmesi üzerine de konuşan Buldan şunları söyledi:

“Vekillerimizin karşısına polisleri çıkardılar, Van’da gençlere işkence ettiler, Ankara’nın göbeğinde bir kadın eylemciyi taciz ettiler. Kadını tacize ve cinsel saldırıya karşı koruması gereken Emniyet, polisin Merve Demirel’e yaptığı tacize sahip çıktı. Tacizciyi korudu. Peki, kimden güç alıyorlar? İşte AKP iktidarının ülkeyi getirdiği nokta budur. Bu cesareti o polislere iktidar veriyor. Bu saldırıyı yapanı da, göz yumanı da şiddetle kınıyoruz.”

Buldan sözlerine yaşanan ekonomik krizle devam etti:

“Patatesin, soğanın fiyatını HDP mi artırdı? Türkiye’yi Suriye bataklığına HDP mi çekti? Halka hesap vermeleri gerekirken utanmadan 6 milyon seçmene terörist diyorlar! Beka sorunu varsa bu sizin eserinizdir. O halde derhal çekilmeniz, istifa etmeniz gerekmez mi? Yakında ‘Tek soğan, tek patates, tek biber’ derlerse şaşırmayın.

Bu rejim, seçim sonrası halkın sırtına büyük vergiler yüklemeyi planlıyor. Seçimden sonra AKP-MHP ittifakının ajandası zam yağmurları olacak. Bakın söylemedi demeyin: Kriz tırmanacak, işsizlik ve yoksulluk artacak. Şimdi 31 Mart’a kadar günü kurtarmanın peşindeler.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.