Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

91. Oscar Ödülleri’ne çeşitlilik hakimdi

91. Akademi Ödülleri (Oscar), sabaha karşı gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. Yeni solisti Adam Lambert ile törenin açılışını yapan Queen grubu, sahnede ikonik solisti Freddie Mercury’nin fotoğraflarına yer verdi.

Peter Farrelly’nin yönettiği Green Book (Yeşil Rehber) yılın en iyi filmi seçilirken; Roma, “Yabancı Dilde En İyi Film” ve “En İyi Yönetmen” ödüllerini aldı. Rami Malek, Freddie Mercury performansıyla “En İyi Erkek Oyuncu”, Olivia Colman The Favourite (Sarayın Gözdesi) filmindeki performansıyla “En İyi Kadın Oyuncu” oldu. Green Book filminin oyuncularından Mahershala Ali ise kariyerinin ikinci “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” ödülünü kazandı.

Spike Lee’nin kariyerindeki ilk Oscar’ı BlackKklansman filmiyle kazandığı tören, Oscar tarihinin bir seremonide en çok siyahi sinemacıyı ödüllendirdiği tören olarak da tarihteki yerini aldı.

Törenin dikkat çeken özelliklerinden biri de dört dalda Oscar kazanan Bohemian Rhapsody filminin yönetmeni Bryan Singer’dan hiç söz edilmemesiydi. Çekimlerden sadece birkaç hafta önce projeden kovulan Singer, cinsel tacizle suçlanıyordu. Filmin hiçbir oyuncusu, tören boyunca Singer’a teşekkür etmedi.

Oscar Ödülleri, bu yıl geçen yıllara göre çok daha kapsayıcıydı. Sunuculardan kazananlara, bu yılki törene çeşitlilik hâkimdi. Ruth Carter, “En İyi Kostüm” ödülünü alan tarihteki ilk Afro-Amerikalı kadın olurken, Peter Ramsey ise Spider-Man: Into The Spider-Verse ile “En İyi Animasyon” ödülünü alan ilk siyahi yönetmen oldu.

91. Oscar Ödülleri’ni kazananların tüm listesi:

En İyi Film: Green Book (Yeşil Rehber)

En İyi Yönetmen: Alfonso Cuarón, Roma

En İyi Kadın Oyuncu: Olivia Colman, The Favourite (Sarayın Gözdesi)

En İyi Erkek Oyuncu: Rami Malek, Bohemian Rhapsody

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Regina King, If Beale Street Could Talk

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Mahershala Ali, Green Book

En İyi Uyarlama Senaryo: BlackKklansman

En İyi Özgün Senaryo: Green Book

Yabancı Dilde En İyi Film: Roma

En İyi Animasyon: Spider-Man: Into The Spider-Verse

En İyi Görüntü Yönetmeni: Roma

En İyi Kurgu: Bohemian Rhapsody

En İyi Kostüm: Black Panther

En İyi Prodüksiyon Tasarımı: Black Panther

En İyi Görsel Efekt: First Man

En İyi Ses Miksajı: Bohemian Rhapsody

En İyi Saç & Makyaj: Vice

En İyi Özgün Müzik: Black Panther

En İyi Özgün Şarkı: “Shallow” – A Star Is Born

En İyi Belgesel: Free Solo

En İyi Kısa Belgesel: Priod. End of Sentence

En İyi Kısa Film: Skin

En İyi Kısa Animasyon: Bao

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.