Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sarı Yeleklilere katılım düşerken Macron’un popülerliği artıyor mu?

Pazartesi günü Fransa’da yayınlanan bir anketin sonuçlarına göre, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un popülaritesi yeniden yükselmeye başlamış durumda. Öte yandan aynı anket sonuçları, Sarı Yeleklilere katılımın ve desteğin giderek azaldığını gösteriyor.

Emmanuel Macron

Odoxa adlı şirketin yaptığı ankete göre, Macron’u iyi bir Cumhurbaşkanı olarak gördüğünü belirtenlerin oranı yüzde 32’ye yükseldi. Aralık ayında Sarı Yelekliler hareketi Fransa gündemini iyice belirlerken, Macron’un popülaritesi de kendi başkanlık döneminin en düşük noktasını görmüş ve yüzde 27’ye düşmüştü.

Aynı ankete göre, Fransızların yüzde 55’i Sarı Yeleklilerin 15 haftadır süren eylemlerinin artık sona ermesi gerektiğini ifade ediyor. Bu anketin sonuçları esas alındığı takdirde, Fransa halkının çoğunluğu hareket başladığından bu yana ilk kez Sarı Yelekliler eyleminin sonlanmasını istiyor.

Odoxa’nın anketi 20-21 Şubat günleri France Inter Radio, Press Regionale, L’express gibi medya kuruluşlarının web sitelerinde yapıldı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.