Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Danıştay, Hizmet Vakfı ile MEB arasında imzalanan “değerler eğitimi” verilmesine dair protokolün yürütmesini durdurdu

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Hizmet Vakfı arasında “değerler eğitimi” verilmesine dair 15.07.2014 tarihli işbirliği protokolünün değişiklikler ve ilaveler yapılarak 15.07.2017 tarihinden geçerli olmak üzere üç yıl süreyle uzatılmasına ilişkin işlemin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle açtıkları davada, Danıştay 8. Dairesi’nin, söz konusu protokolün örgün eğitime ilişkin kısmının yürütmesini durdurduğunu duyurdu. Eğitim Sen’in duyurusunun devamı şöyle:

“Kararda protokolün örgün eğitimdeki öğrencilere yönelik bir kısım etkinliklerinin doğrudan diğer kurum, kuruluş ve bireyler tarafından yürütüleceğinin kabul edilmesi, örgün eğitim kurumlarını kanuni idare ilkesine ve genel idare ilkesine aykırı olarak diğer kurum, kuruluş ve bireylerin faaliyet alanına dönüştüreceği, bir kamu hizmeti olan eğitim-öğretim hizmetinin devletin hizmet alanı içerisinde ancak genel idare esaslarına göre memurlar ve diğer kamu görevlileri eliyle yürütüleceği belirtilmiştir. 

Uzunca bir süredir, eğitimin kamusal bir hizmet olduğu ve kamu tarafından kamu görevlileri eli ile yürütülmesi gerektiğine dair uyarılarımıza kulak tıkayan MEB’in, yargı kararının gereğini yerine getirmesi gerekmektedir. Bu kararın gereğinin yerine getirilip getirilmediğini yakından takip edeceğimizin bilinmesini isteriz. Ayrıca anılan kararda protokolün yaygın eğitim yönünden yürütmeyi durdurma istemi reddedildiğinden, karara bu yönden de itiraz edilecek, bir kamu hizmeti olan eğitim-öğretim hizmetinin üçüncü kişilere devrine olanak sağlayan işlem ve eylemlere karşı mücadelemiz sürecektir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.