Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa’daki terör saldırılarından sorumlu cihadcı Jean-Michel Clain, Suriye’de IŞİD’in son kalesinde öldürüldü

AFP’nin haberine göre, Fransız cihadcı Jean-Michel Clain’in şubat ayında Suriye’de IŞİD’in son kalesi sayılan Bağuz’a yapılan askeri operasyonda öldürüldüğü bildirildi.

Fabien (solda) ve Jean-Michel Clain kardeşler, Bağuz’a yönelik operasyonlarda iki gün arayla öldürüldü.

AFP’ye konuşan Clain’in eşi Dorothée Maquere, kocasının şubat ayında koalisyon güçlerinin Bağuz’a yaptığı operasyonda öldürüldüğünü açıkladı. Jean-Michel Clain’in cihadcı olan ağabeyi Fabien Clain de, Jean-Michel öldürülmeden iki gün önce bir hava saldırısında hayatını kaybetmişti.

Fabien Clain 13 Kasım 2015 günü Fransa’da gerçekleştirilen ve 130 kişinin ölümüne sebep olan terör saldırılarıyla bağlantılıydı. Clain kardeşler 1990’lı yıllarda Müslüman olmuş ve 2000’li yıllarda da radikalleşmişlerdi. Toulouse şehrinde radikal bir hücreye katılan Clain kardeşler terör saldırılarının ardından savaşmak için sonucu Suriye’ye gitmişlerdi.

2015’teki terör saldırılarının hedefi olan Bataclan Tiyatrosu.

Dorothée Maquere “Eşimi ölümcül bir top saldırısı sonucu, eşimin ağabeyini ise bir drone saldırısı sonucu kaybettim” dedi. Maquere bir süre önce Bağuz bölgesinden yüzlerce insanla birlikte çıkarılmış ve cihadcılardan arındırılmış bir toplanma bölgesine alınmıştı. Bağuz ise IŞİD’in Suriye’de elinde kalan son kale olarak duruyor. Buraya ABD ve koalisyon destekli Suriye Demokratik Güçleri tarafından operasyonlar düzenleniyor.

“Bağuz’da özel bir şey yaptıkları yoktu, şarkı hazırlıyorlardı”

Fabien Clain’in 21 Şubat günü bir hava operasyonu sonucu öldürüldüğü bilgisi Paris’teki kaynaklar tarafından doğrulanmıştı. Bu saldırıda Jean-Michel Clain’in de isabet aldığı ancak yaralı olarak kurtulduğu öğrenildi. Eşi ve eşinin ağabeyinin IŞİD’in son kalesi olan Bağuz’da ne yaptığı sorulduğunda ise Maquere, “Özel bir şey yaptıkları yoktu, şarkı hazırlıyorlardı; eşimin ağabeyi şarkı sözleri yazardı” dedi. Maquere, 2015 yılında Paris yakınlarında gerçekleştirilen terör saldırılarının faillerinden Hayat Boumedienne adlı kadının da kısa süre önce Bağuz’da öldürüldüğünü söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.