Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gabriel García Márquez’in “Yüzyıllık Yalnızlık” romanı Netflix dizisi oluyor

Netflix, Nobel Ödüllü yazar Gabriel García Márquez’in unutulmaz eseri Yüzyıllık Yalnızlık’tan uyarlanacak dizi için hazırlıklara başladı.

Gabriel García Márquez

2014 yılında hayatını kaybeden Nobel Ödüllü yazar Gabriel García Márquez‘in edebiyat dünyasına kazandırdığı en önemli eserlerden biri olan Yüzyıllık Yalnızlık (Cien Años de Soledad), dizi oluyor. 1967 yılında çıkan ve bugüne kadar dünya genelinde 50 milyondan fazla satan romanın haklarını satın alan Netflix, Márquez’in unutulmaz eserini diziye uyarlamak için hazırlıklara başladı.

“One Hundred Years of Solitude” adını taşıyan dizi İspanyolca olacak ve büyük bölümü Kolombiya’da çekilecek. Kolombiyalı yazarın oğulları Rodrigo García ve Gonzalo García Barcha, dizide yürütücü yapımcı olarak yer alacak.

Konu hakkında konuşan Rodrigo García, babalarının Yüzyıllık Yalnızlık’ın bir filmin süresi içine sığdırılamayacağını ve İspanyolcadan başka bir dilde anlamını yitireceğini düşündüğü için yıllarca romanın film haklarını satmaya yanaşmadığını, ancak dizilerin altın çağını yaşadığı bu dönemin, romanı hakkıyla ekranlara taşımak için uygun şartların oluşmasını sağladığını ifade etti. Eseri diziye uyarlaması için Netflix’in tercih edilmesinde, şirketin İngilizce olmayan dizi ve filmleri de geniş kitlelere ulaştırmayı başarması oldukça etkili olmuş.

Büyülü gerçekçiliğin edebiyat dünyasındaki en önemli temsilcilerinden olan Márquez’in sevilen eseri, José Arcadio Buendía’nın gördüğü bir düş sonrası nehir kenarında Macondo adından bir kasaba kurmasıyla başlıyor ve büyülü gerçekçiliğe dalarak Buendia’nın ailesinin uzun yıllara yayılan hikayesini anlatıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.