Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bir dönem Vatikan’ın üç numarası olan Kardinal George Pell, çocuk istismarından 6 yıl hapse mahkum oldu

Kariyerinde Vatikan’ın üç numaralı koltuğu sayılan Mali İşler Müdürlüğü de bulunan Avustralyalı Kardinal George Pell, çocuklara cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla yargılandığı davada 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

1990’lı yılların ortalarında, görev yaptığı Avustralya’nın Melbourne kentindeki kilisede o dönem 13 yaşında olan iki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla yargılanan Pell hakkında mahkeme ve jüri, geçen aralık ayında oy çokluğuyla karar vererek söz konusu suçu işlediğinin sabit olduğuna hükmetmişti. Ancak kardinalin yargılandığı başka davaların etkilenmemesi için mahkeme kararı şubat ayında kamuoyuna duyurulmuş ve aldığı ceza miktarının açıklanması bir sonraki duruşmaya bırakılmıştı. Verilecek ceza miktarının açıklanacağı dünkü celse Avustralya’da televizyondan canlı yayınlanırken, mahkeme heyeti duruşma sonunda yaşı ve sağlık durumunu da göz önünde bulundurarak Kardinal Pell’i 6 yıl hapis cezasına çarptırdı. Pell, 27 Şubat’tan bu yana cezaevinde bulunuyordu.

Öte yandan, Pell’in avukatı temyize gideceklerini açıkladı. Temyiz davasının duruşması haziran ayında görülecek. Vatikan da temyiz süreci sonuçlanana kadar bu konuda açıklama yapılmayacağını duyurdu.

Koltuğundan da olmuştu

77 yaşındaki Pell, Katolik Kilisesi’ne bağlı din adamları arasında cinsel istismar nedeniyle mahkum edilen en üst düzey isim. 2014 yılında Vatikan’ın üç numaralı yetkilisi olmak anlamına gelen Mali İşler Müdürlüğü görevine getirilen Pell, hakkındaki cinsel istismar iddiaları nedeniyle görevinden azledilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.