Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriyeli Kürtler’in yanında savaşan aktörü, ne doğduğu İngiltere, ne yaşadığı ABD kabul ediyor

2015’te IŞİD ile savaşmak üzere YPG’ye katılan oyuncu Michael Enright, ne yaşadığı ABD’ye ne de doğduğu İngiltere’ye dönebiliyor. Enright, “Yaptıklarımdan pişman değilim” diyor.

Amerikan Fox televizyonunun sorularını cevaplayan Enright yanlış bir şey yapmadığını, ABD’yi çok sevdiği ve vatanı olarak gördüğü için IŞİD’e karşı savaşmaya gittiğini anlattı.

Suriyeli Kürtler’in yanında savaşan aktör Michael Enright (ortadaki) ülkesine dönemiyor.

Fox’un haberine göre Enright, 2014 yılında, ABD’li gazeteci James Foley’in öldürüldüğü videoyu izledikten sonra IŞİD’e karşı savaşmaya karar verdi. “Karayip Korsanları”, “Old Dogs”, Agents of S.H.I.E.L.D.” gibi yapımlarda rol alan Enright, 2015’te Los Angeles’dan ayrıldı ve Suriye’ye gitti.

“ABD’ye karşı minnet borcum vardı. Amerikalıları ve ABD’yi seviyorum. Suriye’ye Kürtlere yardım etmeye değil, ABD için savaşmaya gittim. Sonunda Kürtleri de sevdim ama oraya gitmemim asıl sebebi IŞİD’in Amerikan vatandaşlarına yaptıklarıydı.”

Enright, 2015’te birkaç ay savaştıktan sonra ABD’ye dönmek istedi ama ülkeye sokulmadı. Meksika’da hapse atılan Enright ardından İngiltere’ye sınır dışı edildi ama ülkesi de onu kabul etmedi.

CIA Enright’tan istihbarat toplamasını istedi

Enright İngiltere’de gözaltındayken CIA tarafından da sorgulandı. Anlattığına göre, CIA ajanları kendisine IŞİD hakkında bilgi toplaması halinde ABD’ye dönebileceğini söyledi. Enright bunun üzerine yine Suriye’ye gitti. Hem savaşan hem de CIA adına istihbarat toplayan Enright yine de bir türlü ABD’ye dönme izni alamadı.

Enright 2017’de savaşmayı bıraktı ve kendi güvenliği için adını gizli tuttuğu bir Orta Amerika ülkesine gitti. Enright o tarihten bu yana ya ABD ya da İngiltere’nin kendisine ülkeye giriş izni vermesini bekliyor.

ABD ve İngiltere vatandaşlarına başka ülkelerde, başka gruplar için savaşma izni vermiyor. YPG adına savaşanlar, IŞİD adına savaşanlar gibi ağır yaptırımlarla karşılaşmıyor. ABD ve İngiltere, Suriye’de IŞİD’e karşı savaşan Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) destek veriyor. YPG, SDG’nin bir üyesi. Türkiye’ye göre ise YPG, PKK’nın uzantısı bir terör örgütü. ABD ve Avrupa Birliği de PKK’yı bir terör örgütü olarak kabul ediyor. Enright, YPG’nin kadın kolu olan YPJ ile de birlikte savaştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.