Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AB’den İngiltere’nin Brexit’i erteleme talebine şartlı onay

Avrupa Konseyi, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) çıkış tarihini erteleme talebine şartlı onay verdi. AB liderleri Brüksel’deki zirvede, İngiltere Parlamentosu’nun gelecek hafta Brexit anlaşmasını onaylaması halinde üyelikten çıkış için 22 Mayıs’ı; anlaşmanın bir kez daha reddedilmesi halinde ise 12 Nisan’ı gösterdi.

İngiltere Başbakanı Theresa May zirvede, Brexit’in 30 Haziran’a kadar ertelenmesini talep etmişti. Normal koşullarda İngiltere’nin AB’den ayrılması gereken tarih 29 Mart.

AB liderleri 23 Mayıs’ta başlayacak Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde İngiltere’nin ayrılık sürecinin tamamlanmış olmasını istiyor. Avrupa Konseyi İngiltere Parlamentosu’nun daha önce iki kez reddettiği Brexit anlaşmasının yeniden görüşmeye açılmayacağını da bildirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.