Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FETÖ operasyonu: 108’i avukat 114 kişi hakkında gözaltı kararı

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’nün, yargı organlarına kendi örgüt üyelerini yerleştirebilmek amacıyla Ankara ve İstanbul’da oluşturduğu evlerde kaldıkları tespit edilen 108’i avukat 114 şüpheli hakkında yakalama ve gözaltı kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülmekte olan soruşturma kapsamında, örgütün kendi üyelerini yargı organlarına yerleştirebilmek için Ankara ve İstanbul’da “hücresel hâkim ve çalışma evleri” oluşturduğu ortaya çıktı. Bu evlere yerleştirildikleri itirafçı ifadeleri ile ortaya çıkan ve ByLock içeriklerinde isimleri tespit edilen 126 şüphelinin, sınav tarihlerinde kullandıkları telefon hatları üzerinden alınan baz istasyonu kayıtları incelendiğinde, İstanbul ve Ankara’da bulunan örgüt evlerinde mahrem örgüt abileri ve aynı dosya şüphelileri ile birlikte ortak baz bilgisi verdikleri de belirlendi.

GSM hatları üzerinden eve çağrılma ve mülakata hazırlık dönemlerinde ankesörlü telefonlardan aranıp aranmadıkları yönünde yapılan çalışmalarda ise şüphelilerin ankesörlü telefonlar üzerinden sorumlu örgüt mensupları tarafından arandığı, örgüt tarafından bahse konu evlere sabit telefon hat kurdurulduğu, bu hatların sadece dışarıdan gelen aramalara açık olduğu tespit edildi. Sınavı kazanan hâkim, savcı aday adaylarının “mülakat evleri” adı verilen evlere yönlendirildiği ve mesleğe örgüt tarafından sızdırılmaya çalışıldığı, sınavı veya mülakatı kazanamayan hakim savcı aday adaylarının ise örgütün avukatlık yapılanmasına devredildiği de soruşturma kapsamında tespit edildi.

108 şüpheli avukatlık yapıyor

Soruşturmada şüphelilerden 108’inin aktif olarak avukat olarak görev yaptığı, sekizinin daha önce ihraç olan hâkim-savcı adayı olduğu, birinin ihraç edilen icra müdürü olduğu, birinin aktif görevde bulunan hâkim-savcı adayı olduğu kaydedildi.

37 ilde operasyon düzenlendi

Savcılığın talimatıyla polis tarafından 114 şüpheli için 37 farklı ilde, 137 adreste sabah saatlerinde eşzamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında şüphelilerin yakalanması ve gözaltına alınması işlemleri devam ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.