Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere’de camilere saldırı

İngiltere’nin Birmingham kentinde dün gece ve bu sabah gerçekleştirilen farklı saldırılarda 5 cami hedef alındı. 

Aston’daki Mescid Feyzul İslam Camii’nin başkanı Yusuf Zaman saldırılar karşısında ilk tepkisinin ‘dehşet’ olduğunu söyledi: “Artık yetişkinler arasında bir korku faktörü var. Çocuklarını camilerden uzak tutacaklarını, çünkü bunların güvende olmadığını söylüyor. Ama biz ibadet etmeyi bırakmayacağız, hayatımız normal akışında sürecek, onların kazanmasına izin vermeyeceğiz”

Yine Aston’da bulunan Witton İslam Merkezi’nin bir sözcüsü ise gece saat 01.30 sularında bir saldırganın mekana gelerek camları indirdiğini anlattı: “Ön camların tamamı, ki bunlar yaklaşık 6 taneydi, tuzla buz oldu”

Bölgenin Emniyet Müdürü David Jamieson bugün yaptığı basın açıklamasında, toplumu bölmeye çalışan ve birlik ruhuna zarar vermek isteyenlerin başarılı olamayacağını söyledi. Yetkililer cuma namazlarında güvenlik önlemlerinin arttırılmasıyla ilgili olarak camilerin yöneticileriyle görüşüleceğini duyurdu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.