Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Almanya’ya gitmesi beklenen uçak yanlışlıkla İskoçya’ya indi

Geçtiğimiz pazartesi günü, Londra’dan Almanya’nın Düsseldorf şehrine doğru havalanan British Airways’e ait bir uçak, yanlışlıkla İskoçya’nın başkenti Edinburgh’a indi. Yolcular, iniş esnasında “Edinburgh’a hoşgeldiniz” anonsunu duyunca hayrete düştü. İki buçuk saat pistte bekleyen uçak, tekrar havalanarak, asıl hedefi Düsseldorf’a uçtu. British Airways, hatanın uçuş planının yanlış yazılmasından kaynaklandığını açıkladı.

London City Havaalanı’ndan kalkan BA3271 sefer sayılı uçağın mürettebatı yolculuk boyunca varış noktasının Edinburgh olduğuna inanıyordu. Hata, Edinburg’a iniş anonsuyla şaşkına dönen yolcuların tepkileriyle fark edildi.

Hatanın, uçağı kiralayan Alman şirketi WDL Aviation’ın hava trafik kontrol personeline yanlış rota vermesinden kaynaklandığını açıklayan British Airways, tüm yolcularla tek tek görüşüp özür dilediklerini belirtti.

London City Havaalanı yönetimi de resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Yılın bu günleri Edinburgh’un en güzel zamanları olsa da, Düsseldorf’a seyahat eden yolcularımızdan özür dileriz” dedi.

WDL Aviation ise yaşanan bu talihsizliğin kaynağını araştırmak için yetkililerle işbirliği yaptıklarını açıkladı. “Edinburgh’daki istemsiz moladan” sonra yakıt ikmali yapan uçak, üç saatlik gecikmenin ardından Düsseldorf’a ulaştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.