Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Binali Yıldırım’ın “İstanbul’dan daha çok vergi almamız gerekir” sözü, Hürriyet’in internet sitesinden kaldırıldı

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Hürriyet gazetesinden Ertuğrul Özkök’e açıklamalarda bulundu. Yıldırım’ın mülakatta söylediği “İstanbul’dan daha çok vergi almamız gerekir” sözleri Hürriyet internet sitesindeki haberden çıkarıldı.

Ertuğrul Özkök’e konuşan Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın mülakatın ilk halinde “Bunları yapabilmek için İstanbul’dan daha çok vergi almamız gerekir. Daha çok vergi alındıkça ülke kalkınacak, İstanbul kalkınacak. Yani hepsi birbiriyle zincirleme reaksiyon gibi” dediği yazılmıştı.

Ancak Hürriyet’in internet sitesindeki haberde yer alan bu ifadeler şöyle değiştirildi: “Türkiye’deki vergilerin yüzde 49’unu toplayan İstanbul, bu vergilerden yüzde 10’un altında pay alıyor. İstanbul’un toplanan vergiden aldığı gelir payının artması lazım.”

Konuyla ilgili Binali Yıldırım İletişim Ofisi, Twitter üzerinden bir açıklama yaptı:

Özkök de düzeltti

Daha sonra Ertuğrul Özkök gazetenin internet sitesinde bir açıklama yaptı. “Binali Yıldırım’la ilgili yazımın İstanbul vergileri ile ilgili bölümü kısaltılırken sanki, ‘İstanbullu’dan daha fazla vergi alınacakmış’ gibi bir anlam çıkmış” diyen Özkök şöyle devam etti:

“Yıldırım’ın o bölümdeki sözleri şöyleydi:

İstanbul’un milli gelirdeki payını 242 milyar dolardan 300 milyar dolara çıkarırken, Avrupa’nın 10’uncu büyük ekonomisi olacak. 500 binden fazla istihdam doğacak, ihracat 78 milyar dolardan 125 milyar dolara çıkacak. Şehirde taksiciden küçük esnafa herkesin geliri artacak. Şehir ekonomisi büyüdükçe, gelirleri ve dolayısıyla İstanbul’da topladığımız verginin miktarı da artacak. Türkiye’de vergilerin yüzde 49’unu toplayan İstanbul, bu vergilerden yüzde 10 pay alıyor. İstanbul’un vergiden aldığı payının da artması lazım.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.