Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

O’Rourke’dan Trump’a inat Meksika sınırında miting

ABD’de 2020 Başkanlık Seçimleri için aday olan Demokrat Partili Beto O’Rourke geçen cumartesi günü, Başkan Donald Trump’ın göçmen politikası tartışmalarının tam da merkezinde bulunan El Paso şehrinde bir miting gerçekleştirdi.

“Trump bizi ayrıştırıyor”

Eski El Paso milletvekili O’Rourke Meksika sınırına sadece birkaç kilometre uzakta yaptığı mitingde, Trump yönetiminin göçmen politikalarını ve Meksika sınırına duvar inşa etme projesini eleştirdi. “Duvarlarla güvenlik bulamayacağız” diyen O’Rourke konuşmasını bitirmek için İspanyolcaya geçmeden önce, Başkan Trump’ın “korku ve ayrılığı” körüklediğini söyledi ve ABD’lileri “ayrıştırıp birbirinden korkar hale getirmekle” suçladı.

“Hatırlayalım, hepimiz insanız ve insan gibi muamele görmeyi hak ediyoruz.”

Bağışlarda rekor kırdı

14 Mart’ta adaylığını açıklayan O’Rourke, 2020’de Trump’ın karşısına geçmeyi isteyen 10’dan fazla Demokrat aday adayından biri. 46 yaşındaki O’Rourke başkanlık kampanyasının ilk 24 saatinde 6,1 milyon dolar bağış toplayarak bir günde en fazla bağış toplayan aday olmuştu.

Demokratik Parti seçmenleri arasında yapılan anketlere göre O’Rourke, çift haneli sayılarla eski ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Vermont Senatörü Bernie Sanders’ın arkasından geliyor. Yorumcular erkenden açıklanan bu rakamların güvenilir olmadığı görüşünde.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.