Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ekrem İmamoğlu’nun Ankara temaslarından izlenimler: “Bu sandığın kaybedeni yoktur”

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu Ankara’yı ziyaret etti. İmamoğlu’nun başkentteki durakları Anıtkabir, CHP ve İYİ Parti genel merkezleri oldu.

Yerel seçimin en çok konuşulan ismi Ekrem İmamoğlu, ailesiyle birlikte Ankara’ya bir ziyaret gerçekleştirdi. Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yeni başkanı olan İmamoğlu’nun başkentteki ilk durağı Anıtkabir oldu. Moralinin yerinde olduğu gözlenen İmamoğlu, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalarken yazısını “Ekrem İmamoğlu – İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı” diye tamamladı. Anıtkabir’de milli bayramları andıran bir kalabalık vardı, kalabalığın bir kısmı İmamoğlu’nu gün boyu takip etti.

İmamoğlu daha sonra CHP Genel Merkezi’ne hareket etti. Çok sayıda yurttaş İmamoğlu’nu görmek için genel merkezdeydi. İmamoğlu burada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Ankara’nın yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’la bir araya geldi. Görüşmenin ardından İmamoğlu, Kılıçdaroğlu ve Yavaş genel merkezde hazırlanan otobüsün üzerine çıkarak kalabalığın karşısına geçti. İlk konuşmayı “Ekrem Başkan” sloganlarıyla mikrofonu alan İmamoğlu yaptı, seçim sürecinin başında da Anıtkabir’i ziyaret ettiğini hatırlattı. İmamoğlu bütün Türkiye’nin gülmesi gerektiğini, sandıkta kaybedenin olmadığını belirtti.

İmamoğlu’nun ardından konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise kampanya sürecinde hoşgörülü bir dil kullandıklarını ifade etti. Kılıçdaroğlu, seçilen belediye başkanlarının asla ayrımcılık yapmayacağını, oy veren vermeyen bütün vatandaşlara barışı, sevgiyi ve hoşgörüyü götüreceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Ankara’yı da, İstanbul’u da, Antalya’yı da, Mersin’i de, Adana’yı da böyle yöneteceğiz” dedi. CHP’nin yönettiği belediyelerde asgari ücretin 2200 TL olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Bir yerde CHP’li belediye başkanı varsa orada bilin ki huzur, güzellik, beraberlik, kardeşlik, bayrak sevgisi, vatan sevgisi vardır” dedi. CHP liderinin “bayrak sevgisi” ve “vatan sevgisi” sözleri kalabalıktan büyük alkış aldı.

Bu arada Kılıçdaroğlu konuşma yaparken ana yol üzerinden korna sesleri gelmeye başladı. Gözler oraya çevrildiğinde birkaç hafriyat kamyonunun Yavaş ve İmamoğlu’nu selamladığı görüldü. Kamyonların üzerine asılan pankartlarda “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu Ankara’ya hoşgeldiniz” ve “Ankara’nın başkanı Mansur Yavaş” yazıyordu.

Ekrem İmamoğlu’nun son durağı ise İYİ Parti Genel Merkezi oldu. İYİ Parti lideri Meral Akşener’le kısa bir görüşme gerçekleştiren İmamoğlu, onunla birlikte kameraların karşısına geçti. İmamoğlu burada bir açıklama yapmazken, Akşener, AK Parti’nin İstanbul seçim sonuçlarına yaptığı itirazı değerlendirdi. İYİ Parti Genel Başkanı, İstanbul’da iki sandık haricinde bütün sandıkların ıslak imzalı tutanaklarına sahip olduklarını ve sonuçlarda bir yanlışlık olmadığını söyledi; “Ben Sayın Cumhurbaşkanı’ndan, Sayın İmamoğlu’nu tebrik etmesini ve tansiyonu düşürmesini bekliyorum” dedi. İmamoğlu, Akşener’le görüşmesinin ardından Ankara’dan ayrıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.