Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Volvo’dan trafik vandallığına son veren güvenlik sistemi

İsveçli otomobil üreticisi Volvo 2020 yılından itibaren şoför koltuğuna oturanların sarhoş veya ilaç etkisinde araç kullanamayacağı, trafikte saldırgan hareketleri engelleyecek bir sistemi uygulamaya sokuyor.

Üretime geçtiği günden bu yana araçlarının sağlamlığını ve güvenilirliğini ön planda tutan Volvo, sürücülerin psikolojik durumlarının sebep olduğu kazaları engellemek için, ürettiği araçlara sürücülerin davranışlarını ve fiziksel durumlarını izleyen araç içi kamera sistemi yerleştirecek.

Yapılan araştırmalara göre, 2017’de sadece Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşanan kazaların yüzde 30’u sarhoş araç kullananlardan kaynaklanıyor. Volvo uygulayacağı güvenlik sistemi ile bunu tamamen engellemeyi planlıyor.

Volvo, açıkça sarhoş veya dikkati dağılmış bir sürücünün uyarı sinyallerine yanıt vermemesi, ciddi yaralama veya yaralanma tehlikesiyle karşı karşıya kalması durumunda araç içi kameralar ve sürücüyü izleyen ve aracın müdahale etmesine izin veren diğer sensörler ile durduracak sistemi 2020 yılında tüm araçlarında kullanmaya başlayacak.

Sistem önce sürücüyü uyaracak, sürücü tepki vermez ise aracın hızını sınırlandıracak, sonra Volvo on Call yardım servisini uyaracak ve son olarak aracı aktif olarak yavaşlatıp ve emniyetli bir şekilde park edecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.