Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ekrem İmamoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a: “Topal ya da çolak olmak bir kusur değildir”

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, bugün Güngören ve Beyoğlu ilçelerinde temaslarda bulundu ve son olarak CHP İstanbul 2. Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenledi.

Haber: Fatima Çelik & İbrahim Yayan

İmamoğlu’nun ilk durağı Güngören’deki perşembe pazarıydı. Güngören ilçesini AKP bu seçimlerde yüzde 53 oy oranıyla kazanmıştı. Buna rağmen İmamoğlu, hem buradaki pazar esnafından hem de alışveriş yapan insanlardan büyük ilgi gördü. Pazarcılar, onu “Pazarcının umudu Ekrem İmamoğlu” ve “Gönlümüze bahar geldi” yazılı pankartlarla karşıladı. İmamoğlu da kalabalığa benzer bir ilgiyle karşılık verdi, onlarla fotoğraf çektirdi, sohbet etti ve kucaklaştı.

“Sana oy çaldı diyorlar, sen bizim gönlümüzü çaldın gönlümüzü”

İnsanlar kendi aralarında İmamoğlu’nun üslubundan ve tavrından övgüyle bahsediyordu. Bazıları İmamoğlu’na “Sana oy çaldı diyorlar, sen bizim gönlümüzü çaldın gönlümüzü”, kimisi de “Sakın vazgeçme, dik dur” diye sesleniyordu.

İmamoğlu, pazar ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Burada ona, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir vatandaşla aralarında geçen diyalog hatırlatıldı. Bu diyalogda vatandaş, ağlayarak, Erdoğan’a “Benim eşim belediyede çalışıyor. Biz ona nasıl hizmet edeceğiz?” diye sormuş, Erdoğan da onu “Boş ver, onlar topal ördek” diyerek avutmuştu. Bu benzetmenin hatırlatılması üzerine İmamoğlu, “Topal ya da çolak olmak bir kusur değildir, engelli vatandaşlarımıza yapılan bu yanlıştan dönülmesini umuyorum” diye cevap verdi.

İmamoğlu ayrıca, oy tercihleri üzerinden herhangi bir ayrım yapmayacağını ve hatta hizmete en az oy aldığı yerden başlayacağının da sözünü verdi. Bu süreçte Yüksek Seçim Kurulu’nun tarihi bir görevi olduğunu da hatırlattı.

İmamoğlu, pazarda geçirdiği bir saatin ardından Beyoğlu’ndaki Pera Palas Oteli’ne geçti. Günlerdir kendisiyle beraber mesai yapan gazetecilere kahve, çay, kurabiye ikram etti ve onlarla sohbet etti. Ardından otelin önünde bekleyen insanlarla buluştu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Burada ona bir kez daha, “Biz ona nasıl hizmet edeceğiz?” serzenişinde bulunan vatandaş soruldu. İmamoğlu, “Bir belediye çalışanının kişiye hizmet etmesi zaten doğru değil. Yanlış tam da burada başlıyor. Bu anlayışı, yani adamcılığı, partizanlığı değiştirmek gerekiyor. Hiçbir belediye çalışanı bana hizmet etmeyecek, onlar İstanbul’a hizmet edecek” dedi.

İmamoğlu, buradaki temaslarının ardından Sanayi Mahallesi’ndeki CHP İstanbul 2. Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi’ne geçerek bir basın toplantısı düzenledi. Burada da gün boyu üzerinde durduğu konulardan bahsetti ve geçersiz oyların sayımıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Basın toplantısından hemen önce AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, yeniden sayılan oylarla ilgili canlı yayında açıklamalarda bulunmuş ve “1 Nisan tarihinden bu yana yeniden sayılan oylar sayesinde AKP oylarının yaklaşık 11 bin arttığını” söylemişti. İmamoğlu, bu açıklamanın bir algı operasyonu olduğunu söyledi. 1 Nisan tarihinden bu yana giderilen maddi hataların düzeltilmesiyle AKP’nin oyunun yaklaşık 11 bin arttığını ama bu artışın sanki geçersiz oyların yeniden sayılmasıyla gerçekleşiyor gibi göstermeye çalışıldığını ve bunun matematiksel bir manipülasyon olduğunu dile getirdi.

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile aralarında şu an yaklaşık 19 bin oy farkı olduğunu söyleyen İmamoğlu, tüm geçersiz oylar gözden geçirildiğinde dahi aralarındaki oy farkının 18 ile 20 bin arasında olacağını iddia etti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.