Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

S-400/F-35 krizi: ABD Türk pilotlarına eğitim vermeye devam edecek

ABD Savunma Bakanlığı’ndan, Türkiye ile ABD arasındaki S-400 ve F-35 krizi konusunda yeni bir açıklama geldi. Pentagon sözcüsü Charlie Summers, Türk pilotlarının F-35 eğitimlerinin devam edeceğini söyledi. Summers, “Türkiye’ye verilen iki F-35 uçağını geri almayı planlamıyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin Rus hava savunma sistemi olan S-400’leri alacak olması ABD’nin tepkisini çekiyor. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence dün Twitter’dan,”Türkiye seçimini yapmalı. Tarihin en başarılı askeri ittifakında kritik bir ortak olmak mı istiyor, yoksa bu ortaklığın güvenliğini riske atmak mı istiyor!” diye yazmıştı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise Pence’e yine Twitter’dan,
“ABD artık karar vermeli. Türkiye’nin müttefiki olarak mı kalacak, yoksa terör örgütleriyle el ele vermek suretiyle düşmanlarımıza karşı bizi zor durumda bırakıp dostluğumuzu riske mi edecek?” diye cevap vermişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.