Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yeniden sayım: Beyoğlu’ndan izlenimler

AKP’nin itirazları üzerine İstanbul’da geçersiz oyların sayımı devam ediyor. Beyoğlu’nda da AKP geçersiz oylara itiraz etmiş ve yeniden sayılmasını talep etmişti. Beyoğlu İlçe Seçim Kurulu tarafından bu talep yetersiz delil olması gerekçesi ile reddedilmişti. Bunun üzerine AKP, İstanbul İl Seçim Kurulu’na başvurdu ve Beyoğlu’nda oyların yeniden sayılmasına karar verildi. Sayım, 5 Nisan sabahı başlayacak.

Parti görevlileri ve milletvekillerinin okul içerisinde, seçmenlerin ise okul dışında bekleyişleri de dört gündür sürüyor. Geniş güvenlik önleminin alındığı okulda pek çok polis aracı ve TOMA bulunuyor. CHP’li milletvekilleri de farklı okullarda nöbetlere devam ediyor. Medyascope olarak Beyoğlu Tersane-i Amire Anadolu Lisesi’nde nöbet tutan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile konuştuk. Tanrıkulu, AKP’nin Beyoğlu’nda yaptığı itirazın reddedildiğini, dün itibariyle ise Beyoğlu’nda yeniden sayım söylentilerinin var olduğunu söyledi. Yeniden sayımın henüz söylentiden ibaret olduğunu belirten Tanrıkulu, “Sayım olursa da buradayız, bekliyoruz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.