Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türk sinemasının emektarlarından Ayhan Ergürsel’e veda: “Kurgucu sihirbaz değildir”

Geçtiğimiz günlerde ani bir kalp krizi nedeniyle 57 yaşında aramızdan ayrılan Türk sinemasının emektar kurgucusu Ayhan Ergürsel için bugün saat 16.00’da Yapı Kredi Kültür Sanat’ta “Kurgucu sihirbaz değildir” başlığıyla bir anma etkinliği düzenleniyor. Berfi Dicle Öğüt moderatörlüğünde gerçekleştirilecek toplantıda Hande Güneri, Tolga Esmer, Mustafa Kara, Serkan Acar, Muhammet Çakıral, Bilal Çakay, Sadık İncesu, Ahmet Çadırcı ve Ergürsel’in dostları, değerli sinemacının mirasını konuşmak üzere bir araya gelecek. Anma etkinliğinde ayrıca, Ergürsel’in Cut / Kes adlı otobiyografik filmi de gösterilecek.

Özellikle 2000 sonrası yönetmen kuşağının filmlerine büyük katkılar sağlayan ve geride değerli yapıtlar bırakan Ayhan Ergürsel; montaj teknikleri, estetik anlatımı ve etki yöntemleriyle Türk sinemasına yeni kapılar araladı. Çalıştığı filmler arasında Cazibe Hanım’ın Gündüz Düşleri, Ağrı’ya Dönüş, Kız Kulesi Aşıkları, Kasaba, Renkli-Türkçe, Mayıs Sıkıntısı, İklimler, Yumurta, 11’e 10 Kala, Üç Maymun ve Buğday gibi filmler vardı. Yönetmenin hayalinde yarattığı resmi, teknik ve estetik bilgisiyle hayata geçirmesine yardımcı olan deneyimli kurgucu; Albüm, Küf ve Kümes gibi ilk filmlerin yönetmenleriyle çalıştı, fikirleriyle onlara ilham verdi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.