Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ekrem İmamoğlu Küçükçekmece’den seslendi: “Sayın Cumhurbaşkanım, sizi kandırdılar, size ‘Seçimi kazandık’ demek için tüm Türkiye’yi aldattılar, lütfen cezalarını kesin”

31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından 12 gün geçti. Ancak yarışı önde bitiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na mazbatası hâlâ verilmedi. İmamoğlu, buna rağmen İstanbul’un dört bir yanını dolaşmaya, her ilçeye giderek vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Dünkü duraklarından biri de Küçükçekmece’ydi. Burada yarışı önde bitirerek mazbatasını alan CHP’li Belediye Başkanı Kemal Çebi’yi ziyaret ederek tebrik eden İmamoğlu, daha sonra belediye binası önünde Küçükçekmeceliler’le buluştu.

İmamoğlu, Küçükçekmece Belediyesi’ndeki hatıra defterini “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı” olarak imzaladı.

Ekrem İmamoğlu, seçimden bu yana İstanbul’un ilçelerinde halkla buluşmaya devam ediyor. Bu buluşmalar, neredeyse birer mitinge dönüşüyor. Dün de Küçükçekmeceliler ile benzer bir buluşma gerçekleştiren İmamoğlu, ilk olarak Küçükçekmece Belediye Başkanı seçilen ve mazbatasını alan Kemal Çebi ile bir araya geldi. Çebi’yi Küçükçekmece Belediye Binasındaki makam odasında ziyaret eden İmamoğlu, buradaki hatıra defterine bir not yazdı ve notunu “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı” olarak imzaladı.

Küçükçekmece Belediye Başkanı seçilen CHP’li Kemal Çebi 10 Nisan’da mazbatasını aldı.

31 Mart Yerel Seçimlerinde Küçükçekmece’de, bir önceki dönem belediye başkanlığı yapmış AKP’li Temel Karadeniz ve CHP’li Kemal Çebi yarıştı. CHP’li Çebi, yüzde 50.97 oy oranıyla seçimleri önde bitirdi. Böylelikle uzun yıllardır AKP tarafından yönetilen Küçükçekmece Belediyesi, CHP yönetimine geçti. Çebi, iki gün önce mazbatasını aldı ve çalışmalarına başladı.

Küçükçekmeceliler, İmamoğlu gelmeden bir saat önce alanı doldurmuştu. Ellerinde Türk bayraklarıyla bekleyen insanların bir kısmı halay çekiyor, bir kısmı da hep bir ağızdan İzmir Marşı’nı söylüyordu. İmamoğlu’nun üzerinde konuşma yapacağı otobüsün etrafı onu bekleyen heyecanlı kalabalıkla sarılmıştı. Herkes, yüzünde tatlı bir gülümsemeyle “büyükşehir belediye başkanlarını” bekliyordu.

Otobüsün üzerine ilk olarak Küçükçekmece’nin yeni Belediye Başkanı Kemal Çebi çıktı. Kalabalık, Çebi’yi büyük bir sevgi gösterisiyle karşıladı. Çebi, burada yaptığı konuşmasında, kimseyi birbirinden ayırmadan tüm Küçükçekmecelilere eşit mesafede hizmet etmeye hazır olduğunu söyledi. Çebi, Küçükçekmece’de yaşayan kesimleri tek tek sayarken en büyük alkışı “Kürt kardeşlerim” dediğinde aldı.

Çebi’nin ardından otobüsün üzerine Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu’yla birlikte çıktığında, saatlerdir onu bekleyen kalabalıktan büyük bir alkış koptu. İnsanlar hep bir ağızdan “Ekrem İmamoğlu” diye bağırıyorlardı. İmamoğlu, otobüsün üzerinden dört bir yanda bekleyen kalabalığı, kimseyi es geçmeden selamladı. O esnada yoldan geçen arabalar da İmamoğlu’nu korna çalarak selamlıyordu.

İmamoğlu, konuşmasına Küçükçekmecelilere teşekkür ederek başladı. Onlara, “Demokrasiye verdiğiniz katkıyla, İstanbul’un en büyük ilçelerinden biri olan Küçükçekmece’de yepyeni bir dönem başlattınız” dedi ve ardından Büyükçekmece’de olanları aktardı.

Seçimlerden bu yana Büyükçekmece’de yaşananları aktaran İmamoğlu, buradaki konuşmasında, AKP’li yetkililere “Yapmayın, ayıp ediyorsunuz; 350 bin Büyükçekmeceliyi rencide ediyorsunuz, Büyükçekmecelilerin onuruyla, gururuyla oynuyorsunuz. Polise de yazık ediyorsunuz, emniyet mensuplarımızı da rencide ediyorsunuz. Kapı kapı gezip insanlara tespit soruları soruyorsunuz, vatandaşı rahatsız ediyorsunuz” diyerek seslendi. Tüm bunların “Ben seçilmedim diye ağlayan bir vatandaş” için yapıldığını söyleyen İmamoğlu, “Bu kadar yalan, dolanla halkın seçtiği belediye başkanını görevden almaya kimsenin gücü yetmez” dedi ve kalabalıktan büyük bir alkış koptu.

İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Sayın Cumhurbaşkanım, sizi kandırıyorlar, sizi aldatıyorlar. Hak yiyorlar. Lütfen bu yanlıştan dönün” diyerek, YSK’ya ise de “Tarihi görevinizi yerine getirin. İnsanları rencide etmek üzerine kurulu bu düzene dur deyin” diyerek seslendi. “Tek bir kişinin hakkını yemedim, görecekler, sizin hakkınızı yedirtmeyeceğim” dediği esnada tüm kalabalık ona “Başkan” diye bağırarak karşılık verdi.

İmamoğlu, konuşmasına 31 Mart seçim akşamı televizyon kanallarında yaşananları anlatarak devam etti. Anadolu Ajansı’nın (AA) o gece verileri vermeyi durdurmasını “Sanki AA’nın trafosuna kedi girdi” diyerek eleştirdi, o gece yaşananları “Türkiye’nin 100 yıllık basın tarihinin rezaleti” olarak nitelendirdi. “Kumpas kurmaya çalıştılar, o gece İstanbul’un seçimini kağıt üzerinde bitirmeye çalıştılar ama ne halk ne de bizler buna müsaade etmedik, kumpası el birliğiyle yıktık” diyen İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Bu kumpası kuranların cezasını kesin, sizi kandırdılar, size ‘Seçimi kazandık’ demek için tüm Türkiye’yi kandırdılar” diyerek tekrar seslendi.

İmamoğlu, yaklaşık 20 dakika konuştuktan sonra alandan ayrıldı. Ancak Küçükçekmeceliler, bir süre daha halay çekmeye, sevinçlerini paylaşmaya devam etti.

Büyükçekmece’de ne olmuştu?

Büyükçekmece’de altıncı kez belediye başkanı seçilen CHP’li Hasan Akgün geçtiğimiz günlerde mazbatasını aldı. Ancak Büyükçekmece, 31 Mart Yerel Seçimlerinde en çok tartışılan yerlerden biri olmaya devam ediyor. AKP’li yetkililer Büyükçekmece’de seçim için 11 bin 186 kişinin usulsüz şekilde kaydedildiğini iddia ediyor ve seçimin yenilenme talebini buna dayandırıyor. CHP ise zaten seçim sürecinden önce itiraz yaptıklarını, 5 bin 862 seçmen hakkında itirazlarının kabul edildiğini söylüyor. Emniyet güçleri, Büyükçekmece’deki haneleri tek tek kontrol ederken AKP’li yetkililer de itirazlarında ısrarcı; YSK ise şimdilik AKP’nin başvurusunu değerlendirmeyi erteledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.