Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HSK, Rabia Naz Vatan’ın ölümüne ilişkin soruşturma başlattı

Bugün (12 Nisan 2019) Rabia Naz’ın, şüpheleri hala giderilemeyen ölümünün birinci yıl dönümü. Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) olaya ilişkin müfettiş incelemesi başlattı. Başvuruyu baba Şaban Vatan yaptı.

Şaban Vatan’ın başvurusu, Kurul gündeminde öncelikli olarak ele alındı. HSK müfettişleri, soruşturma sürecini denetleyecek ve baba Vatan’ın etkin soruşturma konusundaki iddialarını araştıracak. Daha önce mülkiye müfettişleri tarafından Giresun’un Eynesil ilçesinde inceleme başlatılmıştı.

11 yaşındaki Rabia Naz Vatan geçen yıl 12 Nisan’da ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olay önce intihar olarak değerlendirildi. Baba Vatan Şaban, kızının intihar etmediğini kanıtlamak için uzun süredir hukuk mücadelesi veriyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.