Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de bir kişi bahçesinde beslediği dev kuş tarafından öldürüldü

ABD’nin Florida eyaletinde 75 yaşındaki Marvin Hajos, beslediği tepeli devekuşu tarafından öldürüldü. Tepeli devekuşu, dünyanın en tehlikeli kuşlarından biri.

Tepeli devekuşunun pençeleri son derece etkili bir silah.

Yerel basına göre Hajos, bahçesinde çok sayıda egzotik hayvan besliyordu. Ana vatanı Yeni Gine olan tepeli devekuşu da bunlardan biriydi. Polisin verdiği bilgiye göre yaşlı adam kuşun yakınındayken yere düştü, ardından da saldırıya uğradı. Hajos ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Sahibini öldüren kuşun akıbeti belli değil.

Doğal ortamındaki bir tepeli devekuşu.

Tepeli devekuşları 45 kilonun üzerine çıkabilen ağırlıklarıyla dünyanın en ölümcül kuşlarından biri olarak biliniyor. Saatte 50 kilometre hızla koşabilen bu kuşlar, ayaklarındaki 13 santimetrelik pençeleriyle ölümcül darbeler vurabiliyor.

Tepeli devekuşlarının ağırlıkları 45 kilonun üzerine çıkabiliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.