Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nuri Bilge Ceylan, Şanghay Film Festivali’nin jüri başkanı oldu

Nuri Bilge Ceylan, 15-24 Haziran 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Şanghay Uluslararası Film Festivali’nde (SIFF) jüri başkanı olarak görev alacak.

Bu sene 22. kez düzenlenecek SIFF, Tokyo Uluslararası Film Festivali’yle birlikte Doğu Asya’nın en geniş çaplı iki sinema festivalinden biri. Özellikle Çin’in yeni nesil sinemacıları için önemli bir platform haline gelen festivalde daha önceki yıllarda jüri başkanlığı yapmış isimler arasında Luc Besson, Emir Kusturica, Danny Boyle, Wong Kar-wai ve John Woo bulunuyor.

Festivalden yapılan resmi açıklamada Nuri Bilge Ceylan “ulusal bir hazine” diye nitelendirilirken, Ceylan’ın sanatıyla ilgili şu sözlere yer verildi: “Ceylan’ın eşsiz bir film dili var. Derin, uzun lensiyle, felsefi bakış açısıyla yaşam yolculuklarını tasvir ediyor ve izleyicilerine sessizce yaşamın gerçeklerini şiirsel kelimeler ve edebi bir yolla anlatıyor.”

Ceylan, festivalin en prestijli ödülü olan Altın Kadeh’i kazanacak filme karar verecek jüriye başkanlık edecek.

Şanghay Uluslararası Film Festivali hakkında detaylar için buraya tıklayabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.